Märkesklockor

Exklusiva märkesklockor är klockor tillverkade av kända märken med högt anseende i branschen. Märkesklockor är oftast dyrare och av högre kvalitet än de flesta vanligare och billigare varianter på klockor.

Anledningen till att man vill bära en märkesklocka kan vara flera, men vanligt är nog ändå att man helt enkelt har råd och därför vill unna sig själv det allra bästa, något extra lyxigt och exklusivt.

Det märke som de flesta nog kommer att tänka på direkt när man talar om märkesklockor är Rolex. Precis som Patek Phillipe är Rolex ett schweiziskt företag, och räknas som världens största tillverkare av lyxklockor.

Rolexklockor har genom åren burits av många celebriteter och stilmedvetna miljonärer – från Che Guevara till Roger Federer. Företaget tillverkar även klockor i lite billigare prisklasser under namnet Tudor.

Priset på märkesklockor

De allra finaste märkesklockorna i världen kostar hundratusentals eller miljontals kronor, men det finns även väldigt bra och snygga märkesklockor i de lite lägre prisklasserna. För några tusenlappar kan man få ett vackert armbandsur av mycket god kvalitet. En stilig klocka behöver inte bara vara ett skrytobjekt eller statussymbol.

Om du väljer ut din klocka noggrant och följer din egen smak, kommer armbandsuret också säga någonting om vem du är som person. Vissa vill vara eleganta och formella, andra föredrar en mer sportig eller äventyrlig stil. Är du en person av det tuffare slaget kanske du väljer samma klocka som självaste James Bond – en Rolex Submariner eller, om du föredrar de senaste årens Bond, en Omega Seamaster.

Har du planer på att åka ut i rymden rekommenderas en Omega Speedmaster Professional Chronograph, även kallad ”first watch on the moon” eftersom Neil Armstrong bar den på sin arm när han blev första människan på månen. Dyrt kan det bli, men man kan alltid drömma – eller helt enkelt välja mellan massvis av liknande märkesklockor i lite billigare prisklasser. Någonstans måste man ju börja, eller hur?